Tényleg szükség van popsikrémre?!

A címben szereplő kérdés nagyon is aktuális, hiszen egymást érik a reklámok a TV-ben a gyengédebbnél gyengédebb popsikrémekről, amit 1. minden pelenkázásnál használj 2. olyan jókedvű lesz tőle a babád, mint a reklámban.

A valóság azonban az, hogy popsikrémre egyáltalán nincsen szükség minden pelenkázásnál és a babád sem ettől lesz jókedvű. A mai pelenkák már nagyon jó nedvszívó- és elvezető képességgel rendelkeznek és nem kell a gyereket vastagon krémezni állandóan!

Ha Te is azok közé az anyukák közé  tartozol, akik mosható pelust használnak, akkor semmi újat nem mondtunk most, hiszen a mosható pelussal szinte soha nem kell popsikrémet használni. Azonban a legtöbb Anya így is tart otthon popsikrémet, vész esetére (vész alatt a pelenkakiütést értsd), nekik mindig a Levendulaolajos natúr popsikrémünket szoktuk ajánlani, mert ezt könnyű kimosni belőle.

Ha viszont az eldobható pelus lelkes rajongója vagy és szeretnéd minimálisra csökkenteni a felhasznált popsikrém mennyiségét, akkor íme a legfontosabb teendőid:

  • cserélj pelust minden etetést előtt/után. Minél tovább van a kisbabád az ázott pelusban, annál valószínűbb, hogy a nedvesség és az elszaporodó bacik miatt piros lesz a popsija. Különösen igaz ez nyáron!
  • próbálj ki többféle pelust, mert ez is lehet probléma. Az illatanyagok és vegyszerek, melyekkel kezelik, nem a babapopsi legjobb barátai. Nekünk a Bambo Nature jött be leginkább, ez remekül szívja a nedvességet, sokkal jobban zár, mint az egyik legismertebb márka pelusa, sőt, mi több allergén- és illatanyagmentes és hitelesítetten környezetbarát.
  • ha a babád tápszeres és gyakran van pelenkakiütése, beszélj a gyerekorvosoddal és próbáljatok ki más tápszert. A baba kakija tökéletesen árulkodik arról, hogy jó-e neki a tápszer, amit eszik. A túl híg széklet, amit pl. a hipoallergén tápszerek is okozhatnak, gyorsan kicsípik a kicsi bőrét.
  • használj illatmentes popsitörlőt! Felesleges az ilyen-olyan illat bele és a tartósítószereket is kerüld el inkább. Ha már piros a popsija, inkább vízzel mosd le és használj babaszappant vagy illatmentes tusfürdőt, mint amilyen a Natúr babatusfürdő körömvirágolajjal.

Ha betartod a fentieket, garantálom neked, hogy alig lesz szükség a popsikrémre! Én heti 1-2 alkalommal szoktam használni, ha esetleg kicsit pirosnak látom a popsiját Ádámnak, akkor viszont azonnal. Tarts otthon nagyon jó minőségű, természetes anyagokból készült popsikrémet vész esetére és használd nyugodt szívvel, amikor csak szükségét érzed, hiszen ezekkel a készítményekkel nem ártasz a baba bőrének. A legjobb popsikrémek csomagolása nem engedi a bacik elszaporodását és kézzel sem tudsz belenyúlni, így sokkal tovább elállnak tartósítószerek nélkül is.

Shea vaj alapú, természetes aromaterápiás popsikrémünkről többet is megtudhatsz ITT. Ha a pelenkakitütés mindezek ellenére gyakori vendég nálatok akkor olvass tovább ITT vagy rendeld meg levendulaolajos natúr popsikrémünket.

Vélemény, hozzászólás?

A felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket alkalmazunk. Az oldal használatával Ön elfogadja a sütik alkalmazását.