Oldal kiválasztása

A címben szereplő kérdés nagyon is aktuális, hiszen egymást érik a reklámok a TV-ben a gyengédebbnél gyengédebb popsikrémekről, amit 1. minden pelenkázásnál használj 2. olyan jókedvű lesz tőle a babád, mint a reklámban.

A valóság azonban az, hogy popsikrémre egyáltalán nincsen szükség minden pelenkázásnál és a babád sem ettől lesz jókedvű. A mai pelenkák már nagyon jó nedvszívó- és elvezetó képességel rendelkeznek és nem kell a gyereket vastagon krémezni állandóan!

Ha Te is azok közé az anyukák közé  tartozol, akik mosható pelust használnak, akkor semmi újat nem mondtunk most, hiszen a mosható pelussal szinte soha nem kell popsikrémet használni. Azonban a legtöbb Anya így is tart otthon popsikrémet, vész esetére (vész alatt a pelenkakiütést értsd), nekik mindig a Levendulaolajos natúr popsikrémünket szoktuk ajánlani, mert ezt könnyű kimosni belőle.

Ha viszont az eldobható pelus lelkes rajongója vagy és szeretnéd minimálisra csökkenteni a felhasznált popsikrém mennyiségét, akkor íme a legfontosabb teendőid:

  • cserélj pelust minden etetést előtt/után. Minél tovább van a kisbabád az ázott pelusban, annál valószínúbb, hogy a nedvesség és az elszaporodó bacik miatt piros lesz a popsija. Különösen igaz ez nyáron!
  • próbálj ki többféle pelust, mert ez is lehet probléma. Az illatanyagok és vegyszerek, melyekkel kezelik, nem a babapopsi legjobb barátai. Nekünk a Bambo Nature jött be leginkább, ez remekül szívja a nedvességet, sokkal jobban zár, mint az egyik legismertebb márka pelusa, sőt, mi több allergén- és illatanyagmentes és hitelesítetten környezetbarát.
  • ha a babád tápszeres és gyakran van pelenkakiütése, beszélj a gyerekorvosoddal és próbáljatok ki más tápszert. A baba kakija tökéletesen árulkodik arról, hogy jó-e neki a tápszer, amit eszik. A túl híg széklet, amit pl. a hipoallergén tápszerek is okozhatnak, gyorsan kicsípik a kicsi bőrét.
  • használj illatmentes popsitörlőt! Felesleges az ilyen-olyan illat bele és a tartosítószereket is kerüldd el inkább. Ha már piros a popsija, inkább vízzel mosd le és használj Babaszappant vagy illatmentes tusfürdőt, mint amilyen a Natúr babatusfürdő körömvirágolajjal.

 

Ha betartod a fentieket, garantálom neked, hogy alig lesz szükség a popsikrémre! Én heti 1-2 alkalommal szoktam használni, ha esetleg kicsit pirosnak látom a popsiját Ádámnak, akkor viszont azonnal. Tarts otthon nagyon jó minőségú, természetes anyagokból készült popsikrémet vész esetére és használd nyugodt szívvel, amikor csak szükségét érzed, hiszen ezekkel a készítményekkel nem ártasz a baba bőrének. A legjobb popsikrémek csomagolása nem engedi a bacik elszaporodását és kézzel sem tudsz belenyúlni, így sokkal tovább elállnak tartosítószerek nélkül is.

Sheavaj alapú, természetes aromaterápiás popsikrémünkról többet is megtudhatsz itt. Ha a pelenkakitüés mindezek ellenére gyakori vendég nálatok akkor olvass tovább itt vagy rendeld meg Levendulaolajos natúr popsikrémünket.

Miért büntet a gyerek, amikor más vigyáz rá?

Sokat hallom azt, hogy anyák arra panaszkodnak, hogy amikor más vigyáz a gyermekükre, utána a kicsi "bünteti" őket. Különösen nyáron aktuális ez a kérdés, amikor nyaralunk, esküvőkre, baráti grill partykra járunk és többször bíznánk másra csemeténket, mint a...

bővebben

A nagy öko pelenka teszt

1 hónap, 3 gyerek, 450 elhasznált pelenka és íme az eredmények! Megvettük az itthon kapható legnépszerűbb öko pelenkákat és leteszteltük őket. Szeretünk eldobható pelenkát használni, viszont a természetesség elkötelezett híveiként minden téren keressük a...

bővebben

Az igazság a gyógyszertári krémekről

Biztosan hallottál már a kemikáliák káros hatásairól a kozmetikumokban, ami babakozmetikumok esetében még rémisztőbb, mivel gyermekeinknek mindannyian a legjobbat szeretnénk. Ez az egyik vezérelvünk. Senkit nem akarunk ugyanis ezzel a bejegyzéssel sem bántani, sem...

bővebben