Így ápold a kezeidet télen!

A kézápolás télen kiemelkedően fontos. Biztosan te is érzed, mennyivel nagyobb igénybevételnek van kitéve kezeid vékony bőre a hideg, száraz időben. Vesd be az alábbi tippeket, hogy ne kelljen rejtegetned a kezeidet, és a simogatásod feledhetetlenül puha legyen!

 

Miért szárad jobban a bőröd télen?

A hideg időjárás, az alacsony páratartalom és a fűtött, száraz levegőjű helységek mind erősen igénybe veszik a kéz bőrét. Ha emellett még sokat takarítasz és mosol kezet, akkor pár nap alatt érezheted, hogy a bőröd húzódik, kezeid érdessé válnak.

 

 

Íme, a mi tippjeink kézszárazság elkerülésére és megszüntetésére:

– Soha ne hagyd el a lakást ebben az évszakban vizes kézzel!

Mielőtt kitennéd a kezed a lakásból, ügyelje arra, hogy töröld teljesen szárazra a kézfejedet! A kis mennyiségű, pórusok között megbúvó nedvesség ugyanis nagyon könnyen megfagy és rendkívüli módon roncsolja a bőrt.

 

– Viselj kesztyűt, ha kimész a hidegbe!

 

– Viselj kesztyűt takarításhoz!

Ez azért is fontos, hogy a vegyszerek ne szívódjanak fel, a bőrödön keresztül. Érzékenyebb bőr esetén viselj latexmentes kesztyűt! A klór és az egyéb tisztításkor hasznos vegyszerek, a bőrnek különösen ártalmasak, és ez a hatás kombinálva a fagypont alatti, vagy ahhoz közeli hőmérséklettel bizony hosszú távon is károsíthatják a kéz amúgy is igen vékony és érzékeny bőrét.

 

– Válts természetes, környezetbarát tisztítószerekre!

Ezzel nem csak a bőrödet véded a káros hatásoktól, de a környezetet is.

 

– Tarts kézkrémet minél több helyen!

Mehet az éjjeli szekrényre, mosogató mellé, a mosdóba, az irodába, az autóba és a kézitáskádba is. Így biztosan többször eszedbe jut majd, hogy bekend a kezed. Natúr kézkrémmet akárhányszor használhatsz, amikor szükségét érzed, nem fog a bőröd “hozzászokni”.

 

– Válassz KRÉMET magas olajtartalommal, természetes anyagokból!

Ezzel elkerülöd a bőröd felületes hidratálását. Ne használj növényi vajakat vagy olajakat önmagukban, mert ezek az összetevők hidratálásra nem alkalmasak, csak zsírozzák a bőrödet. Mindig vizet tartalmazó emulziót, azaz krémet alkalmazz hidratálásra!

 

– Kerüld a kőolajszármazékot tartalmazó krémeket!

Rövidtávon nagyon hatásosnak tűnnek, de hosszútávon csak tovább szárítják a bőröd.

 

A mi kézápolási rutinunk a bársonyos kezekért:

Mindennapos kézápolás

Mi a Tahiti liliom testvajat használjuk rendszeresen. Ha már száraz, érdes, vagy repedezett a bőröd, vesd be a nagyágyút: a No.13 gyógynövényes bőrbalzsamot!

Fürdő/ áztatás

Hetente egyszer fordítunk egy kis plusz figyelmet a kezeinkre egy olajos fürdővel. Az olíva és a citromlé keveréke különösen hatásos elegy, amely felfrissíti és ápolja a kézbőrödet. Ha kezed hajlamos az izzadásra egyszerű zsályából készíts fürdőt számára: forrázd le a zsályát, hagyd, hogy langyosra hűljön és 20 percig áztasd benne a kezed.

Bőrradírozás

A kézfürdő után az igénybevett bőr elhalt hámsejtjeit érdemes eltávolítani, hogy mindig selymes maradjon a kézfejed. Ehhez nyugodtan használhatod az arc-, vagy testradírodat, amellyel bedörzsölheted a kezeidet is.

Pakolás

Éjszakára mindig használj zsírosabb kézkrémet, még akkor is, ha napközben nehezen viseled ezeket a krémeket.  Csodálatosan puha kézbőrrel kelsz majd fel másnap, főleg akkor, ha még egy jól levegőző, vékony cérnakesztyűt is felhúzol elalvás előtt. Mi hetente egyszer töltjük fel így a bőrünket, No.13 bőrbalzsamos pakolással.

 

Reni, Dóri

Vélemény, hozzászólás?

A felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket alkalmazunk. Az oldal használatával Ön elfogadja a sütik alkalmazását.