Elárulom, melyik típusú kollagént válaszd, ha…

Az utóbbi években óriási felhajtás van a kollagén körül, és most már azt is tudjuk, hogy teljes joggal:

a kollagénfogyasztás valóban a hatékony bőrápolás alapja.

Viszont az is kiderült, hogy a kollagén gyakorlatilag “a test ragasztója”, számos területre van hatással a szervezetünkben, idővel azonban csökken a saját kollagéntermelésünk, majd meg is szűnik, ezért érdemes, sőt szükséges pótolni.

Közel 10.000 fős kismamacsoportunk tagjai körében az alábbi területeken bizonyult hatásosnak a kollagén:

– Bőrfeszesítés
– Izületek egészsége
– Haj és köröm szépsége
– Apró ráncok
– Narancsbőr
– Kötőszővetek erősítése
– Striák
– Keloidos heg

Mindezeken felül pedig a terhesség és szoptatás alatti kollagénpótlás jelentőségét is tudjuk már, amiről ITT írtunk.

Nem mindegy azonban, hogy MILYEN KOLLAGÉNT szedsz. Mivel számos különböző minőségű és formátumú kollagén közül választhatsz, könnyen el lehet veszni a kínálatban.

Kapszula, por, liquid?

A por állagú kollagén kedvező áron beszerezhető, magas hatóanyagtartalommal is, elfogadható minőségben, ezt azonban csak az igazán bevállalósaknak és erős gyomrúaknak ajánlom, mivel a fogyasztása elég nehézkes: a kollagén jellegzetes – nem túl kellemes – illata és íze ebben a formában jön ki leginkább. Kétségtelenül megéri a kellemetlenséget, de ha emiatt előbb-utóbb csak a polc mélyén végezné a kollagén, inkább válassz más formátumot belőle. Sokkal jobb a helyzet ízesített granulátumok esetében, melyeknél igyekeznek a leginkább közömbösítő ízzel párosítani a kollagén port.

A folyékony kollagének jellemzően magas hatóanyagtartalommal bírnak, és arányaiban kedvező az áruk, és az ízük általában egészen kellemes. Viszont a szervezetbe kerülve a felszívódás során rengeteg hatóanyag kárba vész. Ugyanez igaz egyébként a porok esetében is! Hiába tartalmazza a termék akár a legjobb felszívódású, legjobb minőségű kollagént, ez egy olyan körülmény, amivel számolni kell, ezért állapottól függően

por állagú vagy folyékony kollagénből az ajánlott mennyiség napi 5-10.000 mg.

Ezzel szemben a kollagén kapszulák ajánlott napi adagja jellemzően kevesebb kollagén tartalmaz, mivel jóval kevesebbet is kell belőle beszedni az optimális eredmény eléréséhez. Sok vásárlónk jelezte vissza az elmúlt egy évben a Dora Natura Kollagén KAPSZULA magasfokú hatékonyságát, melyet többezer visszatérő vásárlónk is bizonyít.

Ennek nagyon egyszerű a magyarázata:

a kapszula fizikailag megvédi a kollagént a gyomorsavval szemben, így a felszívódás során sokkal több hatóanyag hasznosul, mint más formátumú kollagének esetében. Emiatt KAPSZULÁSBÓL elegendő naponta 2-3000mg   KOLLAGÉN fogyasztása az optimális hatás eléréséhez. Ez a Dora Natura kollagén esetében napi 4-6 szem.

Ezek normál méretű, íztelen, szagtalan kapszulák, tehát a bevételük gyors és egyszerű.

 

I. vagy II. típusú kollagén?

Egészen leegyszerűsítve: II-es típusú kollagén való az izületekre és porcokra, mozgásszervi panaszokra, I-es típusú kollagén minden másra. Tehát bőrre, hajra, körömre, striákra… Ezek a számok tulajdonképpen hirdolizáltsági szintet mutatnak. Sokáig kerestük a legoptimálisabb kollagént ebből a szempontból is, és a visszajelzések alapján úgy tűnik megtaláltuk:

A Dora Natura Kollagén hidrolizáltsági értéke éppen az I-es és a II-es típusú kollagén határán van, ezért rendkívül széles spektrumú, különösen hatékony kollagénkészítmény.

 

A hazai piacon megtalálható széles kínálatnak köszönhetően mindenki megtalálhatja az ízlésének vagy adottságainak megfelelő kollagénkészíményt. Nem mindenkinek ugyanaz válik be, de érdemes megkeresni a nekünk valót, mert a környezetemben bárkikezdett el kollagént szedni, mindenki egyetlen dolog miatt kesergett csupán: miért nem kezdte el előbb.

A Dora Natura kollagéntermékeit itt találod: https://www.doranatura.hu/termekkategoria/szepseg/etrendkiegeszitok/

Vélemény, hozzászólás?

A felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket alkalmazunk. Az oldal használatával Ön elfogadja a sütik alkalmazását.