Csak vízhiányos vagy sérült is a hajad? Nem mindegy!

Kisebb fokú vízhiány, vagy dehidratáltság általánosságban jellemző a felnőtt nők körében, akár a bőrről, akár a hajról van szó.

Ennek oka a hajunkat illetően is sokrétű, kezdve a prózai okoktól (kevés folyadékbevitel), a környezeti hatásokon át (UV-sugárzás, száraz levegő), a modern hajformázási szokásokig (forró levegős hajszárítás, hajvasalók, mesterséges hatóanyagok). 

Nem mindegy azonban, hogy a hajad csupán egy kis hidratálást igényel, hogy ismét élettel telivé váljon, vagy szerkezetileg és sérült, ezért nagyobb kaliberű hajápolókat kell bevetned!

Enyhe dehidratáltságról beszélünk, ha valakinek normál, vagy alapból szárazabb a haja. A természetesen göndör haj általában eleve kissé vízhiányos, de magas hőfokon történő hajszárítás, hajformázás is eleve szárítja a hajat, vagy ha valaki csak sampont használ, de balzsamot nem.

Magasabb fokú vízhiány jellemzően a sok hajszárítástól vagy az intenzív, magas fokon történő hajvasalástól alakulhat ki, valamit a “visszaápoló” termékek hiányától. 

Nagyjából ovis korig engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy egy samponnal letudjuk a hajápolást, bár akkor sem ajánlom önmagában!

Ezekben az esetekben az elsődleges feladatod a haj vízhiányának megszüntetése! Kifejezetten hidratáló balzsamot, hajápolót válassz! A hajregeneráló termékcsaládok magasabb olajtartalmúak, “túlápolod” velük a hajad, amitől elnehezül, zsíros hatást kelt.

Normál és száraz hajra javasoljuk HAJHIDRATÁLÓ csomagunkat, illetve annak termékeit, melyek élettel töltik meg a száraz és fakó hajat, védenek a további vízveszteségtől.

A sérült haj általában már több tényező együttes eredménye, mint a rendszeres hajvasalás, hajfestés, szőkítés, melírozás és általánosságban a vegyszeres hatások. 

Különösen, ha a festett haj eleve gyengébb szerkezetű volt, rendszeres utóápolásban nem részesült, vagy ha kemikáliákkal folyamatosan gyengítve van (ide tartoznak a hajhabok, hajlakkok, szilikonos hajvégápolók is).

Súlyosan sérült haj esetében előfordulhat, hogy szembe kell nézned a ténnyel: csak a visszafordíthatatlanul károsodott hajvégek levágásával lehet újra igazán egészséges és szép a hajad. 

Legtöbbször azonban a haj károsodása visszafordítható, esetleg egy egészen kicsi frissítő hajvágás elég a további károk minimalizálásához (visszatöredezés) és elkezdheted a hajad regenerálását.

Ebben az esetben hajszerkezet-javító összetevőkre van szükség (búzaprotein, panthenol, niacinamide, e-vitamin, szkvalén…), melyek beépülnek a hajrostokba, illetve növényi olajokra, melyek hosszantartó kondícionálást biztosítanak.

HAJREGENERÁLÓ termékcsaládunk tagjai tartalmazzák mindezeket az esszenciális természetes összetevőket! Védenek a külső hatásoktól és segítenek helyreállítani a haj természetes rugalmasságát, fényét.

A felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket alkalmazunk. Az oldal használatával Ön elfogadja a sütik alkalmazását.