Így előzd meg az őszi náthát!

Vastagon benne vagyunk a vírusszezonban, ezért gondoltam megosztom veletek, hogy mi hogyan igyekszünk megúszni az átmeneti időszakokat betegség nélkül. Édesanyám nagy segítségünkre van ebben, mivel gyerekorvos.

 Alapvetően két irányból támadok:

1. immunerősítés

2. vitamin- és ásványianyag-pótlás 

1. Immunerősítésre az abszolút favoritom a kasvirág csepp, vagyis az ECHINACEA. Csepp formában kapják a gyerekek, adagolási javaslatnak megfelelően. Korábban csak alkoholos oldatban volt kapható, amit leírás szerint nem javasolnak kismamáknak és gyerekeknek, de higgyétek el, ez csak kötelezően leírandó, valójában nyugodtan adható, annyira minimális alkohol található 10 cseppben, hogy az semmilyen kockázatot nem rejt magában. Az utóbbi években már találkoztam nem alkoholos kivonattal is.

Rendkívül jó immunerősítő, és már fennálló nátha esetén is csodaszer! Ha valaki mégis idegenkedne tőle, annak ajánlom a grapefruitmag cseppet, de szerintem nem annyira hatékony, mint az echinacea.

A másik a rég bevált Béres csepp vagy a Huminiqum. Nem ragozom, működnek. Egyetlen gondom a Béres cseppel az adagolása, gyerekekbe is határozottan bele kell diktálnom. Remek alternatívája a Huminiqum, amit viszont icipici kapszulák formájában is be lehet venni, nagyobb gyerekeknél már bevethető. De a kicsiknél sajnos ezeket nem igazán tudom forszírozni, szülőknek viszont nagyon ajánlom!

2. Valamilyen multivitamin. Én korábban nem voltam márkahű, és még C- és D-vitaminnal kiegészítettem a multivitaminokat. Idén azonban az egyik legnevesebb hazai vitamingyártóval közösen megalkottuk saját gyerek multivitaminunkat a szakmai ajánlásokat, saját tapasztalatainkat és a ti igényeiteket összevetve.
Itt találjátok: Gyerek multivitamin

Nem csak a gyermekek fejlődéséhez szükséges vitaminokat tartalmazza, de emellett még PABA-t és inulint a bélflóra egészségéért, jódot és szelént szellemi fejlődésükért valamint cinket.

+1 mivel nem vagyunk tengerparti népség, nem árt egy kis halolaj.  Én terhesen is szedtem és adom a gyerekeknek is az Omega 3-at, mert nagyon sokat tesz az idegrendszer megfelelő működéséért, sőt tanulási nehézségek csökkentésére is alkalmas.

Tudom, ez így soknak tűnik, de sajnos egyetlen gumicukorral nem lehet hatékonyan támogatni ebben az időszakban az immunrendszert.  Bármilyen jó egy készítmény, sajnos önmagában kevés…. (De már dolgozunk rajta :P)

Én mindig délután adom oda a gyerekeknek, hogy véletlenül se okozzon nekik gyomorpanaszokat az üres pocakban. Nyáron eszünk elég friss gyümölcsöt, zöldséget, sokat vagyunk napon… akkor semmit se szedünk.  

Az én gyerekeim egy feles pohárban kapják a téli koktélt, pici vízzel hígítva, baromira élvezik  

Íme, 3 évesem koktéljának receptje 😀

5 ml Dora Natura multivitamin

– 3 ml Vitafer vas szirup

– 10 echinacea csepp

– 1 Omega3 lágykapszula

Nem állítom, hogy ezekkel tutira nem lesz betegség, főleg egy többgyerekes családban, ahol mindenki hozza haza a mutálódott vírushalmokat. De így többnyire egy kis orrfolyással megúszható a dolog. És persze levegő, levegő, levegő! Betegség esetén is szellőztessetek nagyokat és járjatok ki sétálni, csak láz esetén mellőzétek ezt az immunerősítő programot.

Egészségetekre! 🙂

4 thoughts on “Így előzd meg az őszi náthát!

Vélemény, hozzászólás?

A felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket alkalmazunk. Az oldal használatával Ön elfogadja a sütik alkalmazását.