Szerinted környezettudatos vállalat vagyunk?

Talán már te is értesültél arról, hogy óriási mérföldkőhöz érkeztünk április elsején, amikor hosszas előkészületek után egy régi álmunkat valósítottuk meg: a magyar natúrkozmetikai márkák között elsőként végre megnyithattuk csomagolásmentes részlegünket új üzletünkben!

Azonban a környezettudatosság irányába tett vállalásaink ezzel nem állnak meg, sőt, most kezdődnek!

Hol tartunk most?

Már a Dora Natura megszületésekor is az a cél lebegett a szemünk előtt, hogy minél fenntarthatóbb és leginkább környezetbarát termékeket gyárthassunk, és a vállalat napi szintű működési folyamatait is ebben a szellemben alakítjuk ki és irányítjuk.

Évekkel ezelőtt, első gyermekeink születésekor falakba ütköztünk, pedig akkor sem akartunk mást: vegyszermentesen ápolni kisbabáink bőrét, ahogy azt a saját bőrünkkel tettük már évek óta. Nem akartunk kompromisszumot kötni, hittük, hogy lehetne ezt igazán jól is csinálni. Ezért belevágtunk: létrehoztuk a Dora Naturát, hogy gyermekeink a legjobbat kaphassák most, és a jövőben is.

Minden kozmetikai termékünket alávetünk egy komoly bevizsgálásnak. A NaturiX az a minősítés, amely garantálja vásárlóink számára termékeink natúr összetételének és gyártásának megbízhatóságát és biztonságát, ezért különösen fontos, hogy a babakozmetikumaink rendelkezzenek e jeles minősítéssel.

Hisszük, hogy felelősek vagyunk a környezetért, ezért a termékeinket természetes összetevőkből, szintetikus konzerválószerek használata nélkül készítjük. Kozmetikai- és mosószereinkben nem használunk ásványi olajokat és származékait, valamint állati eredetű termékeket. A Dora Natura készítményei állatkísérlet mentesek. Tusfürdőink bio virágvizeket tartalmaznak.

Hosszú évek óta újrahasznosítható műanyagból készült csomagolóanyagokat használunk és egyéb csomagolóanyagok esetében is törekszünk a környezettudatosságra. A térkitöltő anyag például, amelyet a webshop rendelések csomagolásához használunk, környezetbarát, 100%-ban lebomló, komposztálható anyag, mely kukoricából készül. A kartonokat tekintve is csak az újrahasznosított papírból előállítottak találhatóak meg nálunk.

Igyekszünk olyan hazai beszállítókkal együtt dolgozni, akiknek szintén fontos a környezetre gyakorolt hatás. A kozmetikai termékeinket gyártó üzem például a közelmúltban pályázott napelemekre, hogy természetes, megújuló energiával láthassa el a gyárat.

A beszállítást is úgy szabályozzuk, hogy minél kevesebb utat tegyenek meg a teherautók.

Természetesen munkavállalóinknak is fontos a környezettudatos gondolkodás egyéni szinten is. Nem kérdés, hogy motiválja őket az, hogy a cég, ahol dolgoznak is hasonlóképp tevékenykedik. Irodánkban szelektíven gyűjtjük a hulladékot, nem használunk PET palackot, egészséges ételeket fogyasztunk, minimalizáljuk az ételrendelést és igyekszünk minél zöldebb környezetet teremteni.

Ahogyan egyénileg, úgy vállalati szinten is törekszünk arra, hogy a lehetőségekhez és a szabályozásokhoz képest egyre többet tegyünk a fenntartható, környezetbarát termékek, csomagolások és működés felé. Tudjuk, hogy ez a fejlődés nem állhat meg, hiszen rengeteg teendőnk van még. Mi viszont hatalmas lelkesedéssel állunk a céljaink elébe, és bízunk benne, hogy te is velünk tartasz!

A felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket alkalmazunk. Az oldal használatával Ön elfogadja a sütik alkalmazását.