Őszi babaápolás

A hideg idő közeledtével mind számítunk arra, hogy a kisbabáinkat melegebben kell öltöztetni, óvni az esőtől, nagyobb széltől. De gyakran elfeledkezünk a változékony idővel járó körülményektől, amik problémát okozhatnak gyermekeinknek. Készülj fel velünk az őszre és előzd meg a kellemetlenségeket!

Alapvetően a kisbaba bőre nem igényel mást ősszel sem, mint az év többi részében, de a viszonylag változatlan körülmények megteremtése a mi feladatunk.

Fürdetéskor érdemes a fürdőszobát egy hősugárzóval 2-3 fokkal felmelegíteni (23-25 °C)

és a babát kellemesen kézmeleg (kb.36 °C) vízben fürdetni. A natúr babafürdetőt elég a fürdővízben elkeverni, de szükség esetén természetesen a baba bőrén közvetlenül is alkalmazható. 

Én a mindennapi fürdetés híve vagyok, de ennek nem csak higiéniai oka van: a fürdetés segít a napi rutin kialakításában, rendkívül hasznos a baba mozgásfejlődése szempontjából és a szülői kötödést is elősegíti.

Érdemes a babát kellemesen kézmeleg vízben fürdetni

Testápolót őszi időszakban is szükség szerint alkalmazzunk, de érdemes lehet a korábbi alkalmak számát növelni, mivel a fűtési szezon elindulásával a levegő jelentősen szárazabbá válik az otthonainkban. 

A száraz levegő nem csak bőrünk, de légutaink számára is megterhelő, ezért javaslom a gyakori, rövid szellőztetést és a baba alvóhelyiségének párásítását. Az ideális hőmérséklet 21-22 fok, a páratartalom 60-65% egy csecsemő számára, amit párezer forintos higrométer készülékekkel könnyedén nyomon követhetünk. 

Így nem csak a bőrszárazságot, de a felső-légúti érzékenységet is megelőzhetjük. 

A pelenkakiütés lehetősége sajnos nem tűnik el a meleggel, emiatt a nyári gyakorlatot érdemes folytatni: magas víztartalmú, természetes alapanyagú nedves törlőkendővel mindig töröld alaposan tisztára a pelenkával fedett részeket, majd alkalmazz natúr, cink-oxidos popsikrémet vékony, de jól fedő rétegben. 

Testápolót őszi időszakban is szükség szerint alkalmazzunk.

A változékony időben is fontos elkerülni a bemelegedést, ez ugyanis a bőrproblémák és a betegségek melegágya! Öltöztesd kisbabádat rétegesen és rendszeresen ellenőrizd nem fázik-e (hideg a nózija, keze vagy kékes a szája) és nincs-e túlmelegedve (izzadt a nyaka, mellkasa, haja). Négygyermekes anyaként a legnagyobb kedvenceim a bundazsákok, főleg az autós hordozóba valók, mivel egy zipzárral ki tudod bontani a babát a meleg kis kuckójából, ha autóba ültök, vagy beltérre mentek, anélkül, hogy ki kéne venni őt. 

Jellegzetes őszi jelenség a szélfútta arcocska, amitől nem kell megijedni, de mivel kellemetlen a babának, érdemes megelőzni: séta előtt pár perccel kend be vékonyan az pofiját No.13 Bababalzsammal. Mire elindultok, be is szívódik és óvja a bőrét a kiszáradástól. 

Ha már kialakultak a piros foltok az arcán, akkor is ezt a krémet használd naponta többször és a panaszok hamar elillannak. 

Nem kell tartani az ősztől, sem a hidegtől. Kifejezetten ajánlom kisbabádat a levegőn altatni napközben, a nagy közös séták pedig mindannyiótoknak jót tesznek.

A szélfútta arcocskák elsőszámú védelmezője!
A felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket alkalmazunk. Az oldal használatával Ön elfogadja a sütik alkalmazását.