Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A pelenkakiütés helyes kezelése

2023. 10. 03. 16:57:07 Fónyad Dorottya
A pelenkakiütés helyes kezelése
Biztosan létezik olyan csecsemő,  akinek soha nem pirosodott ki a popsija, de én még nem találkoztam vele. Ez az egyik legalapvetőbb bőrprobléma, ami kisbabáknál felmerül, mégis sokan félrekezelik, nem tudják mit használjanak, vagy nem elég kitartóak a kezelésben és kétségbeesve rátesznek mindent, az amúgy is sérült bőrfelületre.

4 gyermek édesanyjaként az elmúlt 10 évben én is sokmindent kipróbáltam, bár elég könnyű dolgom volt: gyermekorvos édesanyám jól felkészített az ilyen esetekre. 3. kisbabám születésekor pedig már olyan popsikrémmel felvértezve vehettük fel a harcot a pelenkadermatitisszel, amit pontosan ezeknek a tapasztalatoknak és szakmai útmutatásoknak a nyomán fejlesztettünk ki.

Ezek a Dora Natura természetes popsikrémei, melyek magas hatóanyagtartalommal, cink-oxiddal, panthenollal, és számos növényi olajjal védik a bababőrt.

Mivel nem minden alkalommal használok popsikrémet, így is előfordul, hogy megjelenik a pelenkakiütés, amit az alábbi módon néhány nap alatt maradéktalanul meg tudunk szüntetni, káros anyagok nélkül.

Oltást követő folyamatos hasmenés eredménye volt a gombás fertőzéssel tarkított pelenka-dermatitisz.
FONTOS, hogy ha ehhez hasonló pöttyöket is láttok a pelenkával fedett területen, az nagy valószínűséggel gombás eredetű (is), ilyenkor szükséges a candida kezelése. (Canestent vagy Candibene-Tevát ajánlok erre.)

Kezelés menete minden pelenkázáskor:

1. Tiszta vizes ronggyal tisztítás – ilyenkor a törlőkendőket kerüljük

2. Higított Betadinnal áttörlés

3. Gombaölő krém alkalmazása vékony rétegben – szükség esetén

4. Dora Natura Körömvirágos vagy Levendulaolajos popsikrém alkalmazása vastagon!

5. Lehetőség szerint egy kis idő pelenka nélkül, hogy felszívódjon némi hatóanyag

6. Pelenka felhelyezése.

7. Ded megpuszilgatása.

Tartalomhoz tartozó címkék: Babaápolás