Általános szerződési feltételek

Általános Szerződési Feltételek 

1. Általános információk 

1.1. A Szolgáltató adatai 

A doranatura.hu webáruház és a weblap üzemeltetője: 

Cégnév: DORA NATURA Korlátolt Felelősségű Társaság 

Székhely: 1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 3. B. ép. 2. em. 27. ajtó

Elérhetőség: 

Tel.: +36 70 431 58 38 

E-mail: ugyfelszolgalat@doranatura.hu 

Web: www.doranatura.hu 

Adószám: 24971575-2-41

Cégjegyzékszám: 01 09 339019 

1.2. A webáruház átalános bemutatása 

A doranatura.hu oldal webáruház része baba- és szépségápoláshoz kapcsolódó natúrkozmetikai  termékek értékesítésével foglalkozik. A webáruházban történő vásárlás kizárólag elektronikus úton, a http://doranatura.hu webcímen lehetséges. 

A doranatura.hu webáruházban történő vásárlás feltétele, hogy a vevő (továbbiakban: Vevő vagy  Fogyasztó) magára nézve kötelezően elfogadja a jelen Általános Szerződési Feltételeket, amelyről a  megrendelés menete folyamán jognyilatkozatot tesz. 

A http://doranatura.hu weboldalon történő vásárláshoz ajánlott a regisztráció. A regisztráció során  megadott személyes adatokat a Szolgáltató az Adatvédelemi és Adatkezelési Szabályzatban foglaltak  szerint kezeli. A /www.doranatura.hu/ webáruházban történő vásárlás esetén a jelen Általános  Szerződési Feltételekben leírtak szerint a megrendelés visszaigazolásával vásárlási szerződés jön  létre a Szolgáltató és a Vevő között. A létrejött szerződés nem minősül írásbeli szerződésnek, az az  elektronikus úton megtett jognyilatkozattal jön létre. A Szolgáltató a szerződést annak száma szerint  tartja nyilván. A vásárlás napja a megrendelés visszaigazolásának napja. A szerződéskötés nyelve  magyar. A szerződés a magyar jog hatálya alá tartozik. 

2. Elektronikus szerződéskötés (vásárlás) menete 

2.1 Az áru bemutatása, árak, akciós termékek 

A webáruházban minden áru részletes leírással kerül bemutatásra, amely megkönnyíti a vásárló  számára az áru kiválasztását és a vásárlás melletti döntést. Mindezek mellett felhívjuk a figyelmet  arra, hogy az oldalakon található képek csak illusztráció céljára szolgálnak, a tényleges termékek  minimálisan ugyan, de eltérhetnek a képen látottaktól. Az oldalakon szereplő árak tartalmazzák az  áfát. 

A Szolgáltató az árváltozás jogát fenntartja, minden előzetes bejelentés nélkül. Áraink, illetve  termékeink folyamatosan változhatnak, bővülhetnek. Az egyes akciók a weboldalainkon egyértelműen  feltüntetésre kerülnek az akció keretébe tartozó termékek, a vonatkozó kedvezmények  megjelölésével, a kedvezmények összevonására nincs lehetőség. Egy időben két kedvezmény 

egyszerre történő felhasználása nem lehetséges. Az akciós áruk esetében az akció minden esetben a  megadott dátumig, vagy a készlet erejéig tart. Kizárólag a kedvezményes áron leadott rendelést  tekintjük teljesítendőnek, amennyiben a vásárló az akció/kampány ideje alatt nem tudta a  kedvezményes árut megrendelni a webshopból más felületen (e-mailben vagy telefonon) erre nincs  lehetősége, módosítani a megrendelést nem lesz lehetősége. A megrendelésétől számítva 14 napig  elállhat, így viszont a kedvezményre már nem lesz jogosult. Kampányok ideje alatt a megrendelések  módosítására, összevonására nincs lehetőség. 

Amennyiben készlethiány miatt az akciósan rendelt terméket nem tudjuk szállítani, erről a megadott e mail címre értesítést küldünk, és a kifizetett vételárat visszatérítjük. 

2.2 Az áru kiválasztása, a vásárlás menete 

A Vevő a kiválasztott árut a “KOSÁR” –ba rakhatja. Ezt követően mód van a vásárlás folytatásával  újabb termékek kiválasztására, és a “KOSÁR”-ba helyezésére. A megrendelés véglegesítése előtt a  Vevőnek lehetősége van arra, hogy a „KOSÁR” tartalmát módosítsa, onnan árut távolítson el,  darabszámot módosítson, vagy újabb árut helyezzen el. Ugyancsak módja van ellenőrizni, és szükség  esetén javítani a megadott vásárlói adatokat.  

A megrendelés létrejöttéhez Vevőnek el kell fogadnia Szolgáltató Általános Szerződési Feltételeit.  Megrendeléskor kötelező megadni a Vásárló valós nevét, címét, telefonos elérhetőségét, e-mail címét,  illetve a számlázáshoz szükséges adatokat. 

2.3 Szállítási díj 

A termék szállítási díjáról a Vevő a vásárlás előtt a “Szállítás” menüpontban előzetesen  tájékozódhat. A megrendelés véglegesítése előtt a szállítási cím szerinti végleges szállítási díj  összegével emelkedik a megrendelt áruk végösszege, így a Vevő ennek tudatában dönthet a  megrendelés véglegesítéséről. 

2.4 Fizetés 

Jelenleg az alábbi fizetési módokat választhatja webáruházunkban: 

# Bankkártyás fizetés: bankkártyás fizetés révén kényelmesen és biztonságosan vásárolhat  webáruházunkban. A kiválasztott áruk megrendelése után a Vásárlót a SIX Payment Services fizető felületére irányítjuk, ahol a jelenleg legbiztonságosabbnak ítélt, titkosítással lebonyolított tranzakción  keresztül fizethet bankkártyájával. Vásárlóinknak csak annyi a dolga, hogy a fizetési mód  kiválasztásánál “fizetés bankkártyával” feliratra kattintsanak, majd a SIX Payment Services fizetési  szerverén a kártya számát, lejárati dátumát és háromjegyű biztonsági kódját megadják. A következő kártyákat fogadjuk el: VISA, VISA Electron, MasterCard, Maestro. A kizárólag elektronikus használatra  kibocsátott bankkártyákat csak abban az esetben fogadhatjuk el, amennyiben annak használatát a  kártyát kibocsátó bank engedélyezi! Kérjük, érdeklődjön bankjánál, hogy kártyája felhasználható-e  interneten keresztül lebonyolítandó vásárláshoz. A SIX Payment Services sikeres vásárlást követően  a tranzakcióról visszaigazolást küld, sikertelen tranzakció esetén hibaüzenetben közli a hiba okát. 

Oldalunk a bankkártyás fizetést a SIX Payment Services-en keresztül biztosítja. 

# Utánvét: Az utánvéttel történő fizetés választásánál a szállítást végző futárnak kell kifizetni az áru  ellenértékét. A csomag megrendelése előtt lehetőség van utánvét igénylésére. Ez azt jelenti, hogy a  csomag értékét és a szállítás díját is fizetheti a címzett a küldemény átvételekor a futárnak  készpénzben. A szolgáltatás díja: 499.- Ft, mely hozzáadódik a csomagszállítási díjhoz. A módosítás  jogát fenntartjuk. 

Ha a Vevő – szóban vagy írásban – úgy nyilatkozik, hogy nincs adószáma, vagy az ügyletben nem áfaalanyként jár el, és ezért a számlázáshoz nem ad meg az adószámot, akkor a számlának nem kell vevői adószámot tartalmaznia. 

 

2.5 Megrendelés visszaigazolása, a szerződés létrejötte 

A Szolgáltató a megrendelést követően haladéktalanul, de legkésőbb 48 órán belül elektronikus úton,  a regisztráció során megadott e-mail címre továbbít egy megerősítő e-mailt, annak ellenőrzésére,  hogy a regisztrációt valóban a megadott e-mail cím használója kezdeményezte. Amennyiben  megrendelésed elküldésétől számított 48 órán belül nem kapsz visszaigazolást az általad megadott  valós e-mail címre megrendelésed elfogadásáról vagy elutasításáról, mentesülsz az ajánlati  kötelezettség alól. 

A távollévők közötti szerződés akkor jön létre, amely időponttól kezdve abból a felekre nézve jogok és  kötelezettségek származnak, ha a Szolgáltató a visszaigazolást követően egy újabb e-mailben vagy  például telefonon értesíti a Vevőt a megrendelés teljesítéséről, a termék postára adásáról (a  futárcégnek való átadásáról) vagy az üzlethelyiségben való átvétel lehetőségéről. 

Az e-mailben küldött automatikus visszaigazolással a Szolgáltató még nem fogadja el a megrendelést,  ez még nem jelenti a szerződés létrejöttét, mivel a visszaigazolás mindösszesen a megrendelés  Szolgáltatóhoz való megérkezését igazolja. Így adott esetben tévedésből vagy programhiba miatt  visszaigazolt alacsony ár vagy készlethiány esetén a Szolgáltató nem köteles a termék leszállítására  az automatikus visszaigazolásban foglalt feltételekkel. 

A Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy a megrendelést indokolt esetben visszautasítsa, vagy  bármikor, átmenetileg vagy véglegesen visszavonja, így különösen 

# valótlan vagy hiányos adatok megadása; 

# a jelen ÁSZF rendelkezéseinek megsértése, vagy a Szolgáltató, a jogtulajdonosok és/vagy más  felhasználók személyes adataival, a Szolgáltatás rendszerével vagy a Termékekkel történő bármilyen  visszaélés esetén. 

A visszautasítás, illetve visszavonás okáról a Szolgáltató a Vevőt e-mail üzenetben tájékoztatja.  Amennyiben megrendelésével kapcsolatban bármilyen kérdése van, jelezze az  ugyfelszolgalat@doranatura.hu címen és munkatársunk a megadott elérhetőségei egyikén megkeresi. 

2.6 Szállítás

Az áru kiszállítására a Szolgáltató és a Szállító között létrejött szállítási szerződés feltételei  vonatkoznak. A teljesítés a Vevő által történő szállítási címre és annak a Vevő vagy megbízottja  részére történő átadással történik. A kárveszély az átadással száll át a Vevőre. Kampányok ideje alatt megnövekedett rendelésszám miatt nem biztos, hogy garantálni tudjuk a 8  munkanapos kézbesítést. Kiemelt akciók, ünnepi időszak idején megnövekedhet a szállítás idő,  várhatóan 20 munkanap alatt szállítjuk a megrendeléseket.  

3. Elállás joga 

3.1 A Szolgáltató elállási joga 

A készlet adatok frissítése, aktualizálása naponta történik, ennek ellenére esetenként előfordulhat,  hogy bár a rendszer felvette a rendelést, a termék már elfogyott, vagy nem beszerezhető, erről a  Szolgáltató minden esetben értesíti a vásárlót. A Szolgáltatót megilleti továbbá az elállás joga abban  az esetben is, ha az áru árának feltüntetése hibásan történt, és a Vevő a megrendelését a hibás áron  véglegesítette. Elállás esetén a Szolgáltató a Vevő részére e-mailben küldi meg nyilatkozatát, és a  Szolgáltató ügyfélszolgálata azonnal felveszi a Vevővel a kapcsolatot egyeztetés céljából, valamint a  Vevő által megfizetett összeget haladéktalanul visszautalja a Vevő számlájára. 

3.2 A Vevő elállási joga 

A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló, 45/2014. (II.26.)  Kormányrendelet értelmében a Vevő a megrendelt áru kézhezvételétől számított 14 munkanapon  belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, és visszaküldheti a megrendelt terméket. A terméket a  Vásárló a saját költségén köteles visszajuttatni. 

Az elállási/felmondási határidő a termék adásvételére irányuló szerződés esetében: „attól a naptól  számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik  személy a terméket átveszi.”. 

Az elállási jog gyakorlása esetén a fogyasztót a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség  nem terheli. A Szolgáltató az áru visszaérkezését követően haladéktalanul, de legkésőbb 30 napon  belül visszatéríti a vételárat a Vevő részére. A fenti határidőn belül visszatérítjük az Ön által teljesített  valamennyi ellenszolgáltatást, ide nem értve a fuvarozási költséget. A Vevő az őt megillető elállási jog  rendeltetésszerű gyakorlására köteles, e jogával nem jogosult visszaélni. Visszaélésnek minősülő elállás esetén a Szolgáltató mentesül az áru visszavételének és a vételár visszafizetésének  kötelezettsége alól. 

A Szolgáltató előzetes eltérő megállapodás kivételével, kizárólag a sérülésmentes, nem használt,  hiánytalan csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat a vásárló részére  megtéríteni. A csomagolás sérüléséből adódó költségek a Vevőt terhelik. A visszaszállítás során eltűnt  áruért a Szolgáltatót felelősség nem terheli. Az áru hiányában az eladót semmilyen kötelezettség nem  terheli. 

A kormányrendelet 5.§ c) pontja alapján a Vevő nem gyakorolhatja elállási jogát, amennyiben a  természeténél fogva vissza nem szolgáltatható termék (pl. étrend kiegészítő) csomagolását,  védőfóliáját felbontotta. Ebben az esetben a Vevő a terméket nem jogosult visszaküldeni, és  Szolgáltató nem köteles a vételár visszafizetésére. A csere jog gyakorlása során a termék  visszajuttatásának és a csere termék kiszállításának költsége a Vevőt terheli. 

Ha Ön elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán, telefaxon vagy elektronikus úton küldött levél útján) az  alábbi címre: DORA NATURA Korlátolt Felelősségű Társaság, 1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 3. B. ép. 2. em. 27. ajtó

E-mail: ugyfelszolgalat@doranatura.hu 

Ön határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi  elállási/felmondási nyilatkozatát.

A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy Ön nem  igazolta, hogy azt visszaküldte. 

4. Panaszkezelés 

Amennyiben a Vevőnek a honlap üzemelésével, az azon szolgáltatott információkkal kapcsolatban,  vagy a vásárlással kapcsolatban észrevétele vagy panasza van, úgy azt Szolgáltatónak az alábbi e mail címen jelezheti: ugyfelszolgalat@doranatura.hu. Minden egyes panaszt érdemben kivizsgálunk,  és annak eredményéről legkésőbb 30 napon belül a Vevőt tájékoztatjuk. 

Kampányok ideje alatt a megnövekedett rendelések beérkezése miatt Ügyfélszolgálatunk 08.00-16.00  óra között fogadja a hívásokat, a levelekre lehetőség szerint 5 munkanapon belül válaszol. Kiemelt  akciók, ünnepi időszak idején megnövekedett érdeklődés miatt az írásos válaszadási idő akár 20  munkanap is lehet. 

Amennyiben a Vevő a panasz kezelésével nem elégedett, úgy az alábbi felügyeleti szervekhez  fordulhat. 

Felügyeleti szervek: 

Budapest Főváros VI. Kerület Belváros-Lipótváros Jegyzője 

Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség 

(1052 Bp., Városház u.7., tel.:318-2681) 

Budapesti Békéltető Testület 

(1016 Budapest, Krisztina krt. 99.) 

Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 

(1016 Budapest, Krisztina krt. 99.) 

Ha Ön panasszal élni kíván, szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát* köteles eljuttatni (például  postán, telefaxon vagy elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi címre DORA NATURA Korlátolt  Felelősségű Társaság, 1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 3. B. ép. 2. em. 27. ajtó

E-mail: ugyfelszolgalat@doranatura.hu 

Ön határidőben gyakorolja ezen jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi nyilatkozatát.

5. A jelen ÁSZF hatálya, záró rendelkezések 

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a 2013. évi V. törvény a  Polgári törvénykönyvről, a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló  45/2014 (II.26.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az  információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII.  törvény, illetve az 1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről rendelkezései az irányadók. 

Az ÁSZF hatálya a Szolgáltatóra, valamint a Vevőkre terjed ki. A Szolgáltató és a Vevő közötti  jogviszony akkor jön létre, ha a Vevő rendszerbe való regisztrációja megtörténik, vagy a Vevő a  megrendelés során jelen ÁSZF-et elfogadja, és a Vevő részére a Szolgáltató által elektronikus úton  továbbított visszaigazolás megtörténik. 

Az ÁSZF érvényes szövegének hatályba lépés napja 2022.február 1. Az ÁSZF határozatlan időre  szól. Az ÁSZF módosításának esetén a folyamatban lévő megrendelésekre a megrendelés dátuma 

szerint érvényes ÁSZF rendelkezései vonatkoznak.  

6. Adatvédelemre és az adatkezelés biztonságára vonatkozó információk 

Az Ön személyes adatainak védelme a DORA NATURA Kft. és partnerei számára kiemelt fontosságú.  A weboldalunk használata közben szükséges, azonosításra alkalmas, személyes jellegű adatok  begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényben lévő magyar szabályozásnak (2011. évi CXII.  törvény) és az EU adatvédelmi előírásainak (EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679  RENDELETE). 

Az Ön adatait bizalmasan kezeljük és harmadik fél számára nem továbbítjuk, kivéve, ha ez a  szerződés teljesítéséhez elengedhetetlen (pl. posta, futárszolgálat). Munkatársaink, partnereink és  szolgáltatóink titoktartási kötelezettséggel tartoznak felénk. 

Az adatkezelésre vonatkozó Önt érintő irányelveinket az Adatvédelmi és Adatkezelési  Szabályzatunkban olvashatja el az alábbi linken.