Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Blog

Kiderült, melyek a legfontosabb szempontok a fényvédő kiválasztásakor

Kiderült, melyek a legfontosabb szempontok a fényvédő kiválasztásakor

2024. 06. 10. 16:32:35 Fónyad Dorottya

Felmérést készítettünk 1000 fő bevonásával a fényvédelmi szokásaikról. A válaszokból kitűnik, hogy bár a nők jelentős része (93%) rendszeresen alkalmaz fényvédőt, a válaszadók közel fele nincs tisztában azzal milyen típusú fényvédőt használ és ennek milyen jelentősége van a bőrére és a környezetre nézve. A márka alapító tulajdonosa, Fónyad Dóri és szakmai csapata segítségével kiderítettük, melyek a legfontosabb szempontok a hatékony és biztonságos fényvédő kiválasztásakor. 

Babaápolási 1x1 - Az ekcémás kisbaba fürdetése

Babaápolási 1x1 - Az ekcémás kisbaba fürdetése

2024. 02. 04. 09:00:00 Fónyad Dorottya
Az ekcéma gyakori jelenség csecsemőkorban, de jól kezelhető és tünetmentesen tartható. Biztató, hogy megfelelő kozmetikumok használata mellett legtöbb esetben kinövik a gyerekek.
A csecsemőkori ekcémát általában külső irritáció váltja ki (kozmetikumok, mosószerek, műszálas anyagok). Hozzátáplálástól kezdve kiválthatja étel is, ezért érdemes átgondolni milyen új ételt kapott a tünetek megjelenésekor.
A pelenkakiütés helyes kezelése

A pelenkakiütés helyes kezelése

2023. 11. 01. 10:00:00 Fónyad Dorottya
Biztosan létezik olyan csecsemő,  akinek soha nem pirosodott ki a popsija, de én még nem találkoztam vele. Ez az egyik legalapvetőbb bőrprobléma, ami kisbabáknál felmerül, mégis sokan félrekezelik, nem tudják mit használjanak, vagy nem elég kitartóak a kezelésben és kétségbeesve rátesznek mindent, az amúgy is sérült bőrfelületre.
Koszmó kezelése No.13 krémmel

Koszmó kezelése No.13 krémmel

2023. 10. 30. 10:00:00 Fónyad Dorottya
Nem kezdem ezt a bejegyzést onnan, hogy mi az a koszmó és miért alakul ki, mert aki megnyitja ezt már egészen biztosan tudja mivel áll szemben és ezt a sokszor visszatérő problémát szeretné megoldani. Megnyugtató persze, hogy panaszt a kicsinek nem okoz, ez inkább esztétikai kérdés, viszont mivel elég egyszerűen el lehet tüntetni, ezért lássuk mit tehetünk!
A legjobb popsikrém története

A legjobb popsikrém története

2023. 12. 07. 13:00:00 Fónyad Dorottya
10 évvel ezelőtt, Botond fiam születésekor még nem natúrkozmetikumokat használtam. Akkoriban épp’ csak kezdett beszivárogni a köztudatba a mainstream kozmetikumok bizonyos összetevőinek káros mellékhatása, ráadásul nekem sosem volt gond a bőrömmel. Ahogy teltek a hónapok, néhány próbálkozás után mindenből találtam kedvencet, így popsikrémből is.
A legjobb természetes összetevők száraz bőrű babáknak

A legjobb természetes összetevők száraz bőrű babáknak

2023. 11. 06. 12:00:00 Fónyad Dorottya

A Dora Natura kozmetikumokat kifejezetten a csecsemők és kisgyermekek érzékeny bőrére fejlesztettük ki, ezért a természetes összetevőkön belül is különösen ügyelünk a magas minőségű, teljesen biztonságos és egyben hatásos alapanyagok használatára.

Mégis az az igazság, hogy méltatlanul keveset beszélünk a krémeink rendkívül értékes összetevőiről. Egy poszt-sorozatban szeretnénk ezt jóvátenni, hogy ti is jobban megismerhessétek ezeknek a különleges növényi kivonatoknak a hatásait.

Elsőként a Sárgabarackmag olajos babatestápoló legfőbb összetevőiből említenék néhányat, a teljesség igénye nélkül.

Az igazság a gyógyszertári krémekről

Az igazság a gyógyszertári krémekről

2024. 02. 07. 09:00:00 Fónyad Dorottya
Biztosan hallottál már a kemikáliák káros hatásairól a kozmetikumokban, ami babakozmetikumok esetében még rémisztőbb, mivel gyermekeinknek mindannyian a legjobbat szeretnénk. Ez az egyik vezérelvünk. Senkit nem akarunk ugyanis ezzel a bejegyzéssel sem bántani, sem számon kérni. Segíteni szeretnénk neked, hogy a tények ismeretében tudj felelős döntést hozni gyermekeid testápolásával kapcsolatban.
Szedhető-e kollagén terhesség és szoptatás alatt?

Szedhető-e kollagén terhesség és szoptatás alatt?

2024. 02. 07. 09:00:00 Fónyad Dorottya

Sokan írtok nekünk azzal kapcsolatban, szabad-e terhesség vagy szoptatás alatt a kollagén szedése, és a válasz egyértelműen IGEN, sőt! Ennek bizonyosságát számos kutatás igazolja és a Czeizel intézet genetikai tanácsadója is megerősítette.

A natúr hajápolás nem első látásra szerelem

A natúr hajápolás nem első látásra szerelem

2023. 10. 30. 08:00:00 Fónyad Dorottya

Talán te is tapasztaltad, mikor először próbálkoztál natúrkozmetikumokkal, hogy elmaradt a wow-élmény. Én még tisztán emlékszem erre, pedig immár 10 éve száműztem minden mesterséges kozmetikumot, hajápolót, sminket és mosószert az életünkből.

Részemről ez pusztán ideológiai döntés volt, addigra elfogadtam, hogy a bőröm enyhén problémás, a hajam pedig kevés és iszonyú vékony szálú. a natúrkozmetikumokra való áttérés után elég hamar világossá vált számomra, hogy tévedésben éltem: a bőrtípusom normál, a hajam pedig – bár tényleg inkább vékony szálú – erős és sok!

Babaápolási 1×1 - Babaápolási napi rutin

Babaápolási 1×1 - Babaápolási napi rutin

2022. 01. 29. 08:00:00 Fónyad Dorottya
Kisbabád a születésekor egy számára egészen új környezetbe csöppen, ahol 9 hónapnyi önfeledt úszkálás után kell megismerkednie a levegővel, a fénnyel, a hangokkal, a táplálékkal. Hetekre van szüksége, mire alkalmazkodik az új körülményekhez és ez a legnagyobb szervrendszerére, a bőrére is igaz. Kövesd az alábbi, gyermek- és bőrgyógyász által jóváhagyott tanácsokat, hogy már az első perctől megfelelően ápold gyermeked bőrét!  
Babaápolási 1×1 - Kényes témák, bőrproblémák

Babaápolási 1×1 - Kényes témák, bőrproblémák

2024. 02. 01. 07:00:00 Fónyad Dorottya
Még a gyakorlott szülőket is meg tudja rémiszteni egy ismeretlen bőrprobléma, vagy a folyton változó szakmai javaslatok a kisbabák bőrápolását illetően. Kövesd az alábbi tanácsokat, hogy kisbabád bőre mindig egészséges és bársonyosan puha legyen!
Dora Natura téli kézápolási rituálé

Dora Natura téli kézápolási rituálé

2024. 01. 31. 08:00:00 Fónyad Dorottya

A természet kincseiből született termékeink egymás hatását erősítve dolgoznak a leghatékonyabban. Hialuronsavas kézkrémünk fejlesztésekor segítségül hívtuk az ikonikus No.13 gyógynövényes bőrbalzsam összetevőit, hiszen minden téren bizonyított már a különleges olajok kombinációjából nyert, egyedi textúrája.