Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan kezd a natúr termékek használatát a hajadon?

2024. 07. 08. 12:00:00 Fónyad Dorottya
Hogyan kezd a natúr termékek használatát a hajadon?
Ha minőségi változást és valóban egészséges hajat szeretnél, akkor drasztikusan iktass ki minden petrolkémiai összetevőt, szilikont vagy parabént tartalmazó (nem natúr) terméket a hajápolásodból egy huszárvágással.
Ha mindenképpen fokozatosan haladnál először a samponodat váltsd le, így legalább a fejbőrödet és a hajhagymáidat nem gyengíted tovább. Ezt kövesse a balzsam, majd a hajvégápolók.
A hajtőhöz felvitt hajhab, hajlakk vagy szárazsampon pedig minden esetben kerülendő.
 

Mennyi idő, amíg megszokja a hajad?

Ez nagyon egyéni. Függ a haj aktuális állapotától, típusától, szokásoktól. Van, aki azonnal beleszeret, de van, akinek több hét, mire a haj megszabadul a lerakódott anyagoktól és a hajhagymák megerősödnek, a faggyútermelődés rendeződik, a hajszálak felszíne záródik. Így lesz a haj erősebb, egészségesebb, rugalmasabb, fényesebb.

Türelem, türelem, türelem! Miért nem érdemes hamar feladni?

A szilikon alapú hajápolással ördögi körbe kerülsz: a szilikon bevonat, társulva a parabénekkel és szulfátokkal - amik a legtöbb sampon és balzsam alapját képezik - folyamatosan gyengítik a hajadat, tehát mindig újabb, több, drágább kell belőle ugyanannak a hatásnak az eléréséhez. Jó eséllyel a legsérültebb részeket végül levágatod és kezded a folyamatot elölről… Hosszútávon a hajad elgyengül, megritkul, esetleg hullani kezd és sokkal kevésbé lesz ellenálló a festéssel, hőkezeléssel vagy a hormonális hatásokkal szemben.
A minőségi alapanyagokból készült natúr hajápolók nem a szép haj illúzióját adják, hanem hajad legegészségesebb és legszebb formáját segítenek elérni.

Mi történik közben a hajaddal?

Hajad megszabadul a lerakódott káros anyagoktól, a hajhagymák megerősödnek, a faggyútermelődés rendeződik, a hajszálak felszíne záródik. Így lesz a hajad erősebb, egészségesebb, rugalmasabb, fényesebb. Tartósan!

Tartalomhoz tartozó címkék: Hajápolás