Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A natúr hajápolás nem első látásra szerelem

2023. 10. 03. 16:57:07 Fónyad Dorottya

Talán te is tapasztaltad, mikor először próbálkoztál natúrkozmetikumokkal, hogy elmaradt a wow-élmény. Én még tisztán emlékszem erre, pedig immár 10 éve száműztem minden mesterséges kozmetikumot, hajápolót, sminket és mosószert az életünkből.

Részemről ez pusztán ideológiai döntés volt, addigra elfogadtam, hogy a bőröm enyhén problémás, a hajam pedig kevés és iszonyú vékony szálú. a natúrkozmetikumokra való áttérés után elég hamar világossá vált számomra, hogy tévedésben éltem: a bőrtípusom normál, a hajam pedig – bár tényleg inkább vékony szálú – erős és sok!

A generációnk kemikáliákon nevelkedett, ami a kozmetikumokat illeti és ezért már felesleges perelnünk. Mára azonban minden adott ahhoz, hogy magad dönts a hajad és a bőröd állapotáról!

Ez azonban járhat némi kompromisszummal egy rövid ideig.

A nem natúr gyártók hajápolóinak szupersztárja a szilikon, ami a kozmetikai ipar legzseniálisabb imposztora! Olyan bevonatot képez a hajadon, amitől puha, fényes és selymes lesz. Csakhogy ez pont olyan, mint mikor váratlan látogató érkezik és te gyorsan a konyhába dobálod a rumlit: a probléma megvár, maximum rövid ideig nem kell róla tudomást venni.

A hajadnak nem a szilikontól és egyéb adalékanyagoktól kellene fényesnek és erősnek lennie! A természetes hajfény a hajszálak zárt felszínéből adódik, nem pedig egy plasztik bevonat csillogásából.

Ráadásul a szilikon bevonat, társulva a parabénekkel és szulfátokkal, amik a legtöbb sampon és balzsam alapját képezik, folyamatosan gyengítik a hajadat, tehát mindig újabb, több, drágább kell belőle ugyanannak a hatásnak az eléréséhez. Jó eséllyel a legsérültebb részeket végül levágatod és kezded a folyamatot elölről…

Hogy működik a natúr hajápolás?

Nagy valószínűséggel nem fogod ezt a rövidtávú hatást tapasztalni, amikor natúr hajápolókra váltasz, hiszen más az egész működés mechanizmus.

A natúr hajápolás nem az elsöprő „szerelem első látásra”, hanem a szelíden bőröd alá kúszó nagy Ő, aki kihozza belőled a legjobbat.

Persze azért sokan vannak, akiknek egyből nagy élményt nyújtanak a termékek, de a vásárlói visszajelzések alapján eleinte a „egész jó” és a „tök oké” a legjellemzőbb. És én ilyenkor tudom, hogy sínen vagyunk.

Tartalomhoz tartozó címkék: Hajápolás