Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A legjobb természetes összetevők száraz bőrű babáknak

2023. 10. 03. 16:57:07 Fónyad Dorottya
A legjobb természetes összetevők száraz bőrű babáknak

A Dora Natura kozmetikumokat kifejezetten a csecsemők és kisgyermekek érzékeny bőrére fejlesztettük ki, ezért a természetes összetevőkön belül is különösen ügyelünk a magas minőségű, teljesen biztonságos és egyben hatásos alapanyagok használatára.

Mégis az az igazság, hogy méltatlanul keveset beszélünk a krémeink rendkívül értékes összetevőiről. Egy poszt-sorozatban szeretnénk ezt jóvátenni, hogy ti is jobban megismerhessétek ezeknek a különleges növényi kivonatoknak a hatásait.

Elsőként a Sárgabarackmag olajos babatestápoló legfőbb összetevőiből említenék néhányat, a teljesség igénye nélkül.

 

0. Víz

Persze, ezt mindenki ismeri. Mégis érdemes beszélni róla, mert szinte minden kozmetikum ebből tartalmaz a legtöbbet. Ennek nem az az oka, hogy olcsó!  

Testünk több, mint 60%-a víz, és ugyanúgy, ahogy a belső folyadékpótlásra szükségünk van, bőrünk hidratálása is elengedhetetlen. A magas víztartalom teszi rugalmassá, simává és fényessé a bőrt. Ráadásul a víz kozmetikumokban bőrre nyugtató, gyulladáscsökkentő, tisztító, tonizáló, frissítő, bőrpuhító hatással van.

Számos értékes növényi olaj és vaj rendelkezik hasonló tulajdonságokkal, a vizet mégsem tudja pótolni egyik sem. Önmagában nem javasoljuk semmilyen növényi olaj tartós alkalmazását, mert hiába csodálatos alapanyagok, víz nélkül használva csak zsíroznak, nem hidratálnak.
Ugyanakkor a víznek a bőrben való megtartásához is (esetünkben növényi eredetű) vízmegkötő anyagokat kell igénybe venni, mert egyébként a víz elpárolog. Megfelelő elegy (emulzió) készítésével tehetjük optimálissá a hatóanyagok beépülését, ezért fontos a szakemberek által összeállított, magas minőségű kozmetikumok alkalmazása.

1. Sárgabarackmag olaj

Ezt az értékes, aranyló olajat tartalmazza krémünk a legnagyobb koncentrációban, ezért kapta róla a nevét.
A sárgabarackmag olaj az egyik legrégebben ismert olajfajta – ráadásul az egyik legértékesebb is. Az ókori Kínában a sárgabarack magjából nyert olajat különösen nagyra tartották a szépségre gyakorolt jótékony hatása miatt.

Rendkívül jól tolerálható olaj, kiválóan alkalmas az érzékeny, illetve törékeny bőr ápolására, ezért is választottuk csecsemők számára is ideális testápolónk bázisolajának. Könnyen és mélyen szívódik fel, kellemesen táplált, hidratált érzetet biztosít a bőrnek. Jól terülő olaj, ezért a sárgabarackmag olajos testápolónkat kifejezetten ajánljuk babamasszázshoz is.

Az olaj kiemelkedő tulajdonsága, hogy bőrrokon-szerkezetű fotiszterolokat tartalmaz, ezáltal regenerálja a bőr védő barrierrétegét, mérsékli a párolgás általi vízveszteséget, és a mélyebb rétegekben is jól hidratál.

A sárgabarackmagokat kizárólag mechanikus, hideg eljárással sajtolják. A bonyolult, különleges gondossággal végzett sajtolás során a sárgabarackmag minden egészséges összetevője megmarad, így a benne lévő E- és B-vitaminok, illetve a telítetlen zsírsavak.

2. Neroli víz

Sárgabarackmag olajos testápolónk harmadik összetevője a neroli vagy keserűnarancs víz. Termékeinkben szeretjük a vizes bázist virágvizekkel gazdagítani, vagy teljes egészében azzal biztosítani, hogy még különlegesebb és hatékonyabb kozmetikumokat készíthessünk nektek, így került ebbe a testápolóba ez a virágvíz is.

A keserű narancs vagy Bigaradier Indiában honos kis bokor, mely a XVI század körül került a mediterrán vidékekre. A rózsaszínes fehér vagy halványsárga virágok rendkívül értékes illóolajat tartalmaznak. A figyelemreméltó, nemes hidrolátumot a narancsvirág gőzlepárlásával nyerik.

Elnevezését egy Róma melletti kisváros, Nerola hercegnőjétől kapta, aki elindította a narancsvirág kivonatának használatát, úgy a gasztronómiában, mint a bőrápolás és az illatosítás terén.

Regeneráló hatású, serkenti az új sejtek képződését. Bársonyossá és ragyogóvá teszi, nyugtatja az érzékeny bőrt, hígítás nélkül akár tonikként is használhatod arcodra.

 

3. Kókusztejpor

A gasztronómiában már találkozhattatok ezzel az alapanyaggal, azonban kozmetikai felhasználása hazánkban még elég egyedinek számít.

A Csendes-óceán déli szigetvilágának lakói generációk óta használják, regeneráló, tápláló és védő hatása igen nagyra értékelt. Ápolja a bőrt és a hajat, a gyerekek számára kialakított készítményekbe pedig kifejezetten alkalmas jól tolerálhatósága miatt. Hidratáló, regeneráló hatású összetevő, amely megerősíti a bőr szerkezetét, ellenállóbbá teszi azt.

Mit tartalmaz a kókusztejpor?
– szénhidrátokat – melyek a hidratálásért és az ápolásért felelősek
– vitaminokat, ásványi sókat, aminosavakat – melyek táplálnak, a bőrnek és a hajnak szükséges anyagbevitelért felelősek
– enzimeket – melyek a hegesedést és a bőrregenerálódást serkentik
– fitosterolokat – melyek az bőrelöregedést késleltetik, UV-védelmet nyújtanak
– esszenciális zsírsavakat
– fehérjéket >12%

 

Válaszd a Dora Natura sárgabarackmag olajos babatestápolót és élvezd ezeknek a természetes kincseknek a hatását gyermeked bőrén, és persze a sajátodon is!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Babaápolás