Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Babaápolás

Babaápolási 1x1 - Az ekcémás kisbaba fürdetése

2024. 02. 04. 09:00:00
Az ekcéma gyakori jelenség csecsemőkorban, de jól kezelhető és tünetmentesen tartható. Biztató, hogy megfelelő kozmetikumok használata mellett legtöbb esetben kinövik a gyerekek.
A csecsemőkori ekcémát általában külső irritáció váltja ki (kozmetikumok, mosószerek, műszálas anyagok). Hozzátáplálástól kezdve kiválthatja étel is, ezért érdemes átgondolni milyen új ételt kapott a tünetek megjelenésekor.

A pelenkakiütés helyes kezelése

2023. 11. 01. 10:00:00
Biztosan létezik olyan csecsemő,  akinek soha nem pirosodott ki a popsija, de én még nem találkoztam vele. Ez az egyik legalapvetőbb bőrprobléma, ami kisbabáknál felmerül, mégis sokan félrekezelik, nem tudják mit használjanak, vagy nem elég kitartóak a kezelésben és kétségbeesve rátesznek mindent, az amúgy is sérült bőrfelületre.

Koszmó kezelése No.13 krémmel

2023. 10. 30. 10:00:00
Nem kezdem ezt a bejegyzést onnan, hogy mi az a koszmó és miért alakul ki, mert aki megnyitja ezt már egészen biztosan tudja mivel áll szemben és ezt a sokszor visszatérő problémát szeretné megoldani. Megnyugtató persze, hogy panaszt a kicsinek nem okoz, ez inkább esztétikai kérdés, viszont mivel elég egyszerűen el lehet tüntetni, ezért lássuk mit tehetünk!

A legjobb popsikrém története

2023. 12. 07. 13:00:00
10 évvel ezelőtt, Botond fiam születésekor még nem natúrkozmetikumokat használtam. Akkoriban épp’ csak kezdett beszivárogni a köztudatba a mainstream kozmetikumok bizonyos összetevőinek káros mellékhatása, ráadásul nekem sosem volt gond a bőrömmel. Ahogy teltek a hónapok, néhány próbálkozás után mindenből találtam kedvencet, így popsikrémből is.

A legjobb természetes összetevők száraz bőrű babáknak

2023. 11. 06. 12:00:00

A Dora Natura kozmetikumokat kifejezetten a csecsemők és kisgyermekek érzékeny bőrére fejlesztettük ki, ezért a természetes összetevőkön belül is különösen ügyelünk a magas minőségű, teljesen biztonságos és egyben hatásos alapanyagok használatára.

Mégis az az igazság, hogy méltatlanul keveset beszélünk a krémeink rendkívül értékes összetevőiről. Egy poszt-sorozatban szeretnénk ezt jóvátenni, hogy ti is jobban megismerhessétek ezeknek a különleges növényi kivonatoknak a hatásait.

Elsőként a Sárgabarackmag olajos babatestápoló legfőbb összetevőiből említenék néhányat, a teljesség igénye nélkül.

Az igazság a gyógyszertári krémekről

2024. 02. 07. 09:00:00
Biztosan hallottál már a kemikáliák káros hatásairól a kozmetikumokban, ami babakozmetikumok esetében még rémisztőbb, mivel gyermekeinknek mindannyian a legjobbat szeretnénk. Ez az egyik vezérelvünk. Senkit nem akarunk ugyanis ezzel a bejegyzéssel sem bántani, sem számon kérni. Segíteni szeretnénk neked, hogy a tények ismeretében tudj felelős döntést hozni gyermekeid testápolásával kapcsolatban.

Babaápolási 1×1 - Babaápolási napi rutin

2022. 01. 29. 08:00:00
Kisbabád a születésekor egy számára egészen új környezetbe csöppen, ahol 9 hónapnyi önfeledt úszkálás után kell megismerkednie a levegővel, a fénnyel, a hangokkal, a táplálékkal. Hetekre van szüksége, mire alkalmazkodik az új körülményekhez és ez a legnagyobb szervrendszerére, a bőrére is igaz. Kövesd az alábbi, gyermek- és bőrgyógyász által jóváhagyott tanácsokat, hogy már az első perctől megfelelően ápold gyermeked bőrét!  

Babaápolási 1×1 - Kényes témák, bőrproblémák

2024. 02. 01. 07:00:00
Még a gyakorlott szülőket is meg tudja rémiszteni egy ismeretlen bőrprobléma, vagy a folyton változó szakmai javaslatok a kisbabák bőrápolását illetően. Kövesd az alábbi tanácsokat, hogy kisbabád bőre mindig egészséges és bársonyosan puha legyen!

Az újszülött fürdetése: tervezés és rutin kell hozzá

2023. 12. 05. 10:00:00
Milyen gyakran fürdessünk? Etetés előtt vagy után? Hány fokos legyen a víz? Mi a helyzet a köldökcsonkkal? Összegyűjtöttük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket és válaszokat az újszülött baba fürdetéséről!