Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Babaápolási 1×1 - Kényes témák, bőrproblémák

2023. 10. 03. 16:57:07 Fónyad Dorottya
Babaápolási 1×1 - Kényes témák, bőrproblémák
Még a gyakorlott szülőket is meg tudja rémiszteni egy ismeretlen bőrprobléma, vagy a folyton változó szakmai javaslatok a kisbabák bőrápolását illetően. Kövesd az alábbi tanácsokat, hogy kisbabád bőre mindig egészséges és bársonyosan puha legyen!

Még a gyakorlott szülőket is meg tudja rémiszteni egy ismeretlen bőrprobléma, vagy a folyton változó szakmai javaslatok a kisbabák bőrápolását illetően. Kövesd az alábbi tanácsokat, hogy kisbabád bőre mindig egészséges és bársonyosan puha legyen!

Mire NEM lesz szükséged?

  • alkoholos fertőtenítő
  • hintőpor
  • fürdetőkrém
  • babaolaj

Köldökcsonk

Alapvetően a köldökcsonk semmiféle különösebb kezelést nem igényel, elegendő a terület szárazon tartása és rendszeres megfigyelése. Heti 1-2 alkalommal alaposan át lehet törölni Octeniseptes gézlappal, de ebbe se áztasd a csonkot. Minél szárazabban tartod, annál hamarabb fog leesni.

Az alkohol tartalmú oldatokat és a hintőport kifejezetten kerüld! Amennyiben bőrpír, duzzanat, váladékozás jelentkezik, fordulj a gyermekorvoshoz vagy védőnődhöz!  

Pelenkakiütés

Pelenkakiütés esetén kizárólag vizes lemosást alkalmazz, gyakoribb pelenkacserével. A pirosság vagy hámhiány megszüntetésére Betadinos áttörlést követően használj gazdagon hámosító, gyulladáscsökkentő popsikrémet minden pelenkázáskor.

Ha apró piros pöttyöket is látsz a baba popsiján, az valószínűleg gombás vagy bakteriális felülfertőzöttségre utal, ami elég gyakori, de külön kezelést igényel, ezért fordulj vele szakemberhez!  

Ekcéma, bőrszárazság

Ha kisbabád bőrén érdes, száraz vagy piros foltokat tapasztalsz, valószínűleg kezdődő ekcémával van dolgod. Általánosságban ekcémakezelésben a leghatékonyabb természetes, szteroidmentes megoldásnak a gyógynövények és értékes növényi vajak és olajok  megfelelő kombinációját tartom, kifejezetten ezért hoztuk létre a No.13 bababalzsamot.

Érzékenyebb bőrű babák, vagy újszülöttek esetében használd a száraz foltokra is ezt a sűrű, gyulladáscsökkentő balzsamot a panaszok megszűnéséig, vagy orvosi ellenőrzésig.  

Koszmó

A koszmó sok csecsemőt érintő, ártalmatlan jelenség. Túlzott faggyútermelődés és egy enyhe bőrgyulladás áll a hátterében, nem jár fájdalommal, csak szemmel látható jelei vannak: lemezes, zsíros-korpás lerakódás a hajas fejbőrön.

A koszmó megszüntetésére sem javaslom a növényi olajakat önmagukban, mivel csak a tüneteket szüntetik meg pár napra.

Vizezz fel egy kicsit egy gazdagon hidratáló testápolót, vagy a már említett No.13 Bababalzsamot és alaposan kend be a koszmós területet. Fél óra után, hajmosás közben finoman kapargasd le a fellazult koszmót, végül alaposan mosd ki a krémet a baba hajából. Ezt ismételd meg 2-3 alkalommal a probléma megszűnéséig.  

Összességében azt tanácsolom, amit a hozzánk forduló kismamáknak is szoktunk:

Kezdd úgy, ahogy folytatni szeretnéd!

Egy újszülött kortól kialakított, kényelmes bőrápolási rutin, jó minőségű natúrkozmetikumokkal, elejét veszi a legtöbb bőrproblémának, így ezek miatt nem kell aggódnod abban a kalandos életszakaszban, amely kisbabád születésével kezdetét veszi.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Babaápolás