Bár mindig elmondjuk, leírjuk, hogy termékeink kizárólag természetes alapanyagokból készülnek, a kozmetikumokon kötelező latinul feltüntetni az összetevőket (INCI), ami ilyen formában úgy tűnhet, mint egy kiadós középkori káromkodás. Az ember lányának többnyire fogalma sincs arról, milyen összetevővel néz szembe egy olyan cimkén, ahol az orbáncfű Hypericum Perforatum, az e-vitamin pedig Tocopherol. Az alábbi listában összeszedtük nektek az általunk használt alapanyagokat, hogy megbizonyosodhassatok ártalmatlanságukról és a továbbiakban ne bizonytalanodjatok el, ha ezekkel az összetevőkkel találkoztok. Némelyik még így is elég barátságtalannak tűnhet, de megnyugtatásul: 

a Dora Natura termékek kizárólag a nemzetközileg elismert natúrkozmetikai minősítő szervezetek, a Biokontroll, a BDIH, az Ecocert és a Soil Association által jóváhagyott összetevőket tartalmazzák.

 

 

Achillea Millefolium Extract: cickafark kivonat
Aqua: víz
Benzyl Alcohol: színtelen, vízben jól oldódó alkohol. Az egyik legbőrbarátabb és legkíméletesebb oldószer. Natúrkozmetikumokban tartósítószerként alkalmazzuk.
Beta-Sitosterol: egy növényi zsírsav, mely megtalálható számos gyümölcsben, zöldségben és csonthéjasban. Mi hidratáló és gyulladásgátló tulajdonságai miatt használjuk.
Butyrospermum Parkii Butter: shea vaj
Calendula Officinalis Flower Extract: orvosi körömvirág kivonat
Cera Alba: méhviasz
Cetearyl Alcohol: zsíralkohol, melyet a vizes és zsíros alapanyagok keverése miatt használunk emulgeátorként. Más alkoholokkal szemben nincs sem szárító, sem irritáló hatása!
Cetearyl-Glucoside: Természetes emulgeálószer, melyet kókuszból és kukoricából állítanak elő.
Citral: a citromfűolaj fő alkotórésze
Citric Acid: citromsav, melyet elsősorban a krémek pH-értékének a szabályozására használunk. Természetes tartósítószer is egyben. Savanykás íze miatt az élelmiszeriparban is használt ízesítő.
Citrus Aurantium Dulcis Peel Extract: A narancs héjának a kivonata. Emulzió stabilizáló, illatanyag, bőrjavító és sűrűség szabályozó anyag.
Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil: Édesnarancs illóolaj
Citrus Reticulata Oil: Mandarinhéj olaj. Sejtmegújító és antiszeptikus hatása van, segít a bőrt megtisztítani és egyensúlyba hozni.
Cocos Nucifera Oil: kókuszolaj
Commiphora Myrrha Oil: mirha olaj
Curcuma Longa Root (Turmeric) Powder: Kurkuma kivonat, más nevén indiai sáfrány, mely széles körben használt gyógynövény mind az ajurvédikus, mind pedig a kínai gyógyászatban a gyulladásos állapotok kezelésére. A kurkumában található illóolaj gyulladásgátló és antioxidáns hatású.
Daucus Carota Sativa (Carrot) Juice: sárgarépalé
Dehydroacetic Acid: organikus ecetsav. Rendkívül kis mennyiségben alkalmazzuk (›0,5%) segít meggátolni a baktériumok és gombák elszaporodását a krémekben.
Elaeis guineensis (Palm) Oil: olajpálmából kivont természetes, növényi olaj. Bőrpuhító és antioxidáns hatású.
Foeniculum Vulgare Oil: édeskömény illóolaj
Geraniol: a rózsaolajban, muskátliban és citromfűben megtalálható természetes illatanyag.
Glycerin: vízmegkötő, hidratálást segítő, bőrazonos összetevő, mely állati és növényi zsírokból is kivonható.
Grandis Seed Extract: grapefruitmag csepp
Helianthus Annuus Seed Oil: napraforgó olaj
Hypericum Perforatum Extract: orbáncfű kivonat
Lactic Acid: tejsav
Lavandula Angustifolia Oil: levendula olaj
Limonene: egy, a citrusfélékben, fenyőfajtákban is megtalálható illatanyag.
Linalool: Levendulából kivont illatanyag
OleaEuropaea (Olive) Fruit Oil: olivaolaj
Olus Oil: növényi eredetű olajokból nyert zsírsavak. Az esszenciális zsírsavak, más nevükön telítetlen zsírsavak, a szervezet által elő nem állítható, viszont annak helyes működése szempontjából elengedhetetlen szerves vegyületek.
Panthenol: B5 provitamin, vímegkötő és bőrpuhító tulajdonságai miatt használjuk.
Parfum: A kozmetikumokban használt illatanyagok gyűjtőneve. Kozmetikumainkban, ahol ezt az összetevőt megtalálod, kizárólag virág- vagy gyümölcskoncentrátumból nyert természetes illatosítót használtunk a természetes illóolajok mellett.
Persea Gratissima Oil: avokádó olaj
Phenoxyethanol: egyebek mellett a zöldteában megtalálható természetes tartósítószer.
Pinus Sylvestris Leaf Oil: fenyőolaj
Potassium Sorbate: kálium-szorbát, a természetben megtalálható, lebomló, biztonságos tartósító a penész és a gombák ellen.
Propanediol: cukoralkohol
Prunus Amygdalus Dulcis Oil: mandula olaj
Simmondsia Chinensis Seed Oil: jojoba olaj
Sodium Hyaluronate: a hialuronsav só formája, mely a bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem.
Sodium Hydroxide: közismert nevén lúg. Szappanok készítéséhez használják. baktériumölő, fertőtlenítő, PH-szabályozó hatású.
Sorbitol: kukoricából és gyümölcsökből kivont cukoralkohol.
Squalene: egy természetes olaj, amit megtalálható az olívában, faggyúban, és a cápák májában is. Bőrlágyító, immunerősítő, természetes bőrerősítő összetevő.
Theobroma Cacao Seed Butter: kakóvaj
Theobroma Cacao Seed Powder: kakópor
Tocopherol: e-vitamin
Zea Mays (Corn) Oil: kukoricaolaj
Zinc Oxide: természetes ásványi anyag, tisztít, fertőtlenít, bőrgyógyító határú összetevő